Winnaar Dutch Power Award 2013

Tijdens het vijfde Dutch Power symposium is de Dutch Power Award 2013 uitgereikt aan Han Slootweg, manager Innovatie bij Enexis en de eerste hoogleraar Smart Grids aan de TU/e. Mede door de deelnemers aan het symposium werd hij uit drie genomineerden gekozen. Dutch Power voorzitter Roland van der Pouw roemde hem als ‘de man die DOET’.

De Dutch Power Award wordt elke twee jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die een zichtbare bijdrage levert aan de Nederlandse energiesector en verbinding weet te leggen tussen verschillende partijen binnen de sector.
Slootweg draagt binnen Enexis bij aan een vooraanstaand systeem van Risk based Asset Management en technologisch onderzoek. Hij realiseerde succesvolle multidisciplinaire Smart Grid Pilots. In alle pilots worden drie aspecten gecombineerd: vernieuwing in de energietechnologie, gedrag van mensen en bijdragen aan de energietransitie.
Op de TU/e is Slootweg succesvol in het betrekken van jonge academici bij de energietechnologie. Er studeren meer ingenieurs elektrotechniek af in de energierichting en er wordt meer gepromoveerd.
Door te participeren in vele conferenties, en artikelen en een column te schrijven, draagt Slootweg actief bij aan een beter imago van de sector. Hij wordt ook veelvuldig geïnterviewd voor populaire kranten.
Zelf zegt Slootweg: “Durf te doen. Zet iets in beweging. Je kunt heel lang allerlei redenen bedenken om niet in beweging te komen. Maar op een gegeven moment moet je gewoon vooruit. Dus doe!”

Bekijk de uitreiking in de impressie

De andere genomineerden voor de Dutch Power Award 2013 waren René Smeets van DNV KEMA en Martin Binnendijk van Eaton Industries (Netherlands) B.V.

Genomineerden Dutch Power Award 2013

De Dutch Power Award is een waardering en beloning voor een persoon die de afgelopen 2 jaar een bijzondere en zichtbare bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse Energie Sector.

En de genomineerden zijn…

Wie is origineel en innovatief? Wie is een veelbelovende nieuwkomer of iemand die de sector zichtbaar maakt in binnen- en buitenland of heeft andere talenten? We vroegen het jou en je reageerde. Een commissie van deskundigen nomineerde uit de vele aanmeldingen drie kandidaten voor de Dutch Power Award 2013:

130403-thumb-rene-smeets

Rene Smeets

DNV Kema
kema

Nominatierapport

Rene is als Manager R&D at DNV KEMA het technisch geweten en verantwoordelijk voor productontwikkeling en innovatie in het high-power laboratorium. Rene is voorzitter van de Current Zero Club, een club met een wereldwijd netwerk van experts op het gebied van schakelen van grote vermogens. Hij is hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven, Fellow van de IEEE, Cigré bestuurslid studiecomité A3 en CIGRE WG convener. Hij heeft de Hidde-Nijland Award ontvangen en de CIGRE Technisch Comité Award.

 

130403-thumb-martin-binnendijk

Martin Binnendijk

Eaton Industries (Netherlands) B.V.Eaton_PBW_Lit_CMYK

Nominatierapport

Martin is als directeur verantwoordelijk voor research & development bij Eaton Electrical. Martin zet zich voortdurend in voor het algemeen belang van de elektrotechnische sector en voor diverse Dutch Power activiteiten. Martin heeft een proactieve houding, deelt kennis, verbindt professionals en leert graag van andere experts uit het vakgebied. Samenwerking is voor hem vanzelfsprekend en biedt mogelijkheden tot innoveren. Martin is daarnaast trots. Trots om te mogen werken met specialisten en met gedreven mensen die de platformgedachte van Dutch Power gestalte geven. Ook binnen het Nationaal Comité Cired is Martin terug te vinden en verzet ook binnen dit team het nodige werk. Dit alles onbaatzuchtig zonder enige vorm van eigen belang. Kortom een bruggenbouwer die op originele wijze binnen het middenspanningsspeelveld het verschil maakt.

 

020413-thumb-han-slootweg-def

Han Slootweg

Enexis
Basic RGB

Nominatierapport

Han heeft als Manager Innovatie en als eerste Hoogleraar Smart Grids aan TUE een uitgebreid trackrecord inzake de ontwikkeling van Smart Grids als faciliterend middel voor de energietransitie. Han is bijzonder succesvol in het motiveren en betrekken van jonge academen bij de energietechnolgie. Voor het eerst sinds decennia is er op TUE een druk bezocht energiecollege, studeren weer vele ingenieurs elektrotechniek af in de energierichting, en wordt er druk gepromoveerd. Han participeert actief in vele conferenties, schrijft vele artikelen in vaktijdschriften, is columnist, wordt veelvuldig geïnterviewd voor meer populaire kranten en draagt actief bij aan een beter imago van de sector. Binnen Enexis heeft Han bijgedragen aan een vooraanstaand systeem van Risk based Asset Management en aan technologisch onderzoek. Hij realiseerde succesvolle multidisciplinaire Smart Grid Pilots bijvoorbeeld in Zwolle en Breda en de eerste buurtbatterij in Etten Leur. In alle pilots werden drie aspecten gecombineerd, vernieuwing in de energietechnologie, gedrag van mensen en bijdragen aan de energietransitie.

Breng je stem uit op 11 april tijdens het symposium

Jij, als deelnemer aan het symposium More Guts More Glory, bepaalt op 11 april a.s. mede wie de winnaar van de Dutch Power Award 2013 wordt. Tijdens het symposium ontvang je bij de congresbalie een stemformulier.

Vol = Vol

Wees er bij op 11 april, want vol = vol. Ga naar deze pagina om je aan te melden!

Samenwerking loont

Laat je informeren door innovatieve projecten die breed uit de sector zijn aangedragen. Kom halen, brengen, deel je kennis en kijk waar het voor jou interessant is om aan te haken. Kijk ter voorbereiding op de innovatiepagina.